diensten

STADSDICHTER
STADSDICHTER
STADSDICHTER…
Workshops
Workshops
WORKSHOPS  VOORDRACHTSKUNST & POËZIE…
STADSDICHTER

STADSDICHTERSTADSDICHTERSTADSDICHTER

STADSDICHTER


Sinds september 2010 ben ik stadsdichter van Leiden. In die hoedanigheid heb ik diverse gedichten in opdracht  geschreven. O.a voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden. Ook voor diversen ondernemersbijeenkomsten heb ik gedichten geschreven en voor gedragen. Deze gedichten zijn ook terug te vinden in mijn bundel Biotopia.

Workshops

WorkshopsWorkshopsWorkshops

WORKSHOPS  VOORDRACHTSKUNST & POËZIE,

WORKSHOP LEIDS SPREKEN "HEE JUH"


 

De workshop voordrachtskunst is bedoeld om de deelnemers natuurlijker en vrijer op een podium hun boodschap te kunnen laten overbrengen. Hiervoor maak ik mensen bewust van hun eigen lichaamstaal, houding, uitstraling, en de kunst om met de uitdrukking van het lichaam te communiceren. Durf te spreken en te spelen met taal in het openbaar zonder gêne.

 

 

Iedereen kan dichten

De workshop poëzie is bedoeld om mensen op ontspannende manier een gedicht te laten schrijven voor gelegenheden of om eens op een andere manier met taal en woorden om te gaan. 

Voor bedrijven, feesten en partijen, vrijgezellenfeesten, scholen.

 

 

Workshop Leids spreken Hee Juh.

 

Op deze workshop leer ik u hoe het Leids uit te spreken en typisch Leidse woorden en waar de Leidse taal vandaan komt

hieronder alvast een Leids verhaaltje

 

Hee juh

 

Rijd ik lekker met mijn brommert over straat, ben ampert de bocht om, zijn er een paar kinderen aan het foeballen, krijg ik opeens zo’n bledder tegen me knar. Tering man schrok me de pest tiefus.

Ik sei nog dat ik de plitie ging bellen maar die ballenjatters komen toch nooit as je ze nodig heb.

Kom ik later thuis heb ik toch pijn in me hoof, koekeroe hé. Heb maar wat paracetamol naar binnen gewerkt en daarna een broodje paardenrookworst gegeten., lekker man. Errug eigenlijk dat je niet eens meer veilig over straat ken tegenwoordig, voor je het weet leg ie op je muil.

savonds ben ik bij de buren effe lekker een bakkie pleur gaan drinken sag ik dat ik een dajakker van een bult op mn hoof heb. Loop ik later weer mijn huis binnen struikel ik temet over de dorpel.

Nou dat ging maar net goed, maar ik had toch al een bult op me harses dus er had er nog wel een bij gekent.

Loop ik later de schuur binnen, kijk naar mijn brommert zie ik dat ie ook nog naar de gallemieze is, maar die kon bij de fietsenmaker voor een habbekrats gerepareerd worden. 

 

De volgende dag was de koppijn gelukkig weg maar zag ik dat ik een lekke pijp had. Krijg nou tieten juh, ken ik weer naar de fietsenmaker. Maar ik moes ook nog naar de mart om herenbonen te kopen en aardappelen. Moes ook nog naar de slager voor tartaartjes. Ja je ken het maar druk hebben toch. Nou de lekke pijp weer geplakt, ik op weg naar de mart, wind tegen, regen in mijn porrum wor ik opeens tegengehouden door een of andere bezope oetlul die de weg is kwijt geraakt.

”Hé Meneer weet u de weg naar de lange Mare” vraagt ie, Nou ik de weg uitleggen aan die krotekoker, ben ik halleverwege peert ie ’m opeens die natte krant. Wat een strontverbeelding heb zo’n gast eigenlijk, wat denkt die parg wel niet tan, dat ik in dit tering weer hem de weg uit ga leggen en dan zomaar opteren? Nou hij gaf geen sjoege meer dus ik ben ook maar weer verder gegaan naar de mart. Krijg ik me daar toch een hoestbui, ik steek me zowat de moord man. Zegt een of ander leipo ”Juh steek er nog een op”, ja lachen, ik had ’m bijna een zaaier verkocht maar kon me nog net beheersen. gauw boodschappen gedaan en ben ik weer snel naar huis gescheurd want ik moes nog wat zooi bij de kraak zetten, pleur ik al die troep naar buiten zie ik dat de kolluk overloopt  door die vreselijke regenbui. Enorme plas op straat man, en andere tinnef zooi, want ut waaide ook niet te weinig, juh

Loopt er een zielig moedertje achter een larvekar zonder paraplu, helemaal doordrenkt, dwars door die plas. Ech waar hoor, je gelooft ’t niet. Maar best zielig.Ik weet wel waar ze woont, had er al vaker gezien. Ze woont in een van die majorettewoningen twee straten verder op. 

Ik zei nog tegen haar ”Hé mè is die man van jou zo’n schriep dat je geen paraplu ken kopen.

Ze keek me een beetje raar aan, want ja wees nou eerlijk een beetje vreemd is het toch wel om met je kind in dit rampenweer over straat te lopen zonder paraplu of zoiets. Reageren deed ze niet, geenees een lachje of zo. Zeker zo’n omhoog geschoten kooiproleet

De kraak viel mee dus ik kon weer snel naar binnen en gelukkig werd het ook langzamerhand een beetje droog. Toen heb ik me nog het temmes gewerkt aan allerlei huishoudelijke dingen. Stofzuigen en zo, ja mot ook gebeuren of ie nou zin heb of niet. Zat ook nog een dikke spekvreter in een van de slaapkamers nou die is ook de zuiger in gezogen, wat een vies beest, maar ik ben er niet bang voor hoor. 

Aans nog effe me moeder bellen en dan wachten tot me vrouw thuis komp, drinken we nog effe wat en dan koke, dan hebben we het wel weer gehad dach ik zo,  veder lekker alles laten betijen televisie kijken naar bed en lekker slapen. Weltusten, tot Morrege.

 

 

 
Optredens op lokatie
Optredens op lokatie
OPTREDENS…
Gedichten op bestelling
Gedichten op bestelling
GEDICHT OP BESTELLING…
Optredens op lokatie

Optredens op lokatie

OPTREDENS


Feestje? Dichter nodig? Dat kom ik met alle plezier doen. Met of zonder muziek. De muziek kan gespeeld worden door de Polderrockband Dominee van Zanten waar ik de bassist van ben. Nederlandstalige muziek Covers en eigen werk.

Gedichten op bestelling

Gedichten op bestelling

GEDICHT OP BESTELLING


Ik schrijf gedichten op bestelling. Bijvoorbeeld voor Sinterklaas, afscheidrecepties, feesten en partijen of waarvan men vindt dat er een gedicht nodig is
naar boven